sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Sunnuntai 19.5.2019 . Retkipäivä Ithakalle

Johan tässä fiilikset ja yöunet menee:

Captain's House luki palautteesi, ja tässä on heidän vastauksensa:

"Hello, You have booked a basement room with breakfast for 25 euro per night. Is that expensive? We upgrade you for more 10 euro for sea view room. Is that expensive? I will come to finland to find me a room with that price."

Vastasin Hotels comin kyselyyn sisäänkirjautumisesta, että en ole varannut  kellarikoppia ja nyt vaaditaan lisämaksua toisesta huoneesta 10€ / yö. En todellakaan ole nähnyt kuvaa sellaisesta huoneesta,  mihin  minut ensin vietiin! Basement-sanan löysin varausvahvistuksesta kun sen varaukseni netistä löysin. Minulla pitäisi näköjään olla joka asiasta paperiversio, jotta löytäisin etsimäni! 
Vastaus on minusta lapsellinen enkä aio siihen reagoida.
Onneksi jo klo 07 on lähtö retkipysäkiltä pian!
Ketään ei näkynyt hotellissa eikä respassa ollut sellaisia avainlokeroitakaan joten otin avaimen mukaani. Jostain luinkin, että hotellissa ei ole vasttaanottoa. Hih, ei olekaan vaan "luotaantyöntö"!
Ulkona ei ollut lämmin, onneksi olin pitkiksissä ja villatakki yllä. Retkibussiin tuli vain n. 15 ihmistä.
Ajettiin Poroksen kautta Samiin. Maisemat olivat ihanan vehreät ja kauniit. Nyt ei ollut aikaa lähteä katselemaan tulevaa hotelliani Samissa kun piti siirtyä laivaan. Sen verran kuitenkin googlemapsista katsoin, että hotellini on kylän laidalla, lähellä kivasti uimarantaa ainakin.
Kahvilan tarjonta laivalla  oli onnetonta. Nyt tuli käyttöä niille eilisille meze-annoksen ruoille, jotka nappasin mukaani jääkaapista. Ei enää se 14 €  niin paljoa harmita! Matka tällä laivalla kestää 40 minuuttia Ithakalle.
Ithakan Vathy:






 Tämä kirkontorni ei sortunut valtavassa saaren maanjäristyksessä v. 1953.



I
Vathyn museo oli ilmainen. Jotkut menivät kahville/ aamiaiselle.
Pian  jo matka jatkuikin. Kävimme luostarissa, jonka nimi on Puhtaus.  Sen nimi on Iera Moni Katharon. Sytytin kirkossa tuohuksen entiselle työtoverilleni, joka on juuri siirtynyt Turussa Karina-kotiin, joka on saattohoitokoti. Sain asiasta tiedon juuri äsken Vathyssa.








Bussin kuljettaja oli kyllä taitava! Välillä olimme kauhean korkealla, hui! Tuolla näkyy Kefallonia. Kumpikin saari on ihanan vehreä! Nyt oli retki sunnuntaipäivänä klo 07 - 17.30. Tietysti arkena olisi ollut enemmän oikeaa saarelaisten elämää nähtävänä. Sitä niin uteliaana on mukavaa katsella. Toki nytkin näin paljon!
 
Monen pienen kylän läpi ajettiin. Lounaalle pysädyimme rantakylään, jonka nimi on Kioni. Huomasin pian erään tavernan taululla  tekstin kanistifadosta ja jättäydyin siksi muusta ryhmästä eri tavernaan. Eihän retkellä ole pakko parijonossa kulkea! Voi, että se  ruoka oli hyvää! Ison Fixin kanssa 15 €. 





Aikaa oli täällä runsaasti. Olipa edullisia feikki-hamam-pyyhkeitä (12 €)  ja keveitä rantamekkoja, joiden nimeä en muista. Esim. kuvassa tuo vaaleansininen. (27 €).


Kuljin kylässä kierrellen ja purjeveneitä katselin. Jäin niiden lähelle kaloille syöttämään loput leipäni taverna-annoksestani. Sitten huomasin jotain hyvin tuttua! 
Nuo suuret pullot. Olen käynyt täällä Kionissa 10 vuotta sitten Skalasta lasipohjaveneretkellä ja  ottanut valokuvia samasta kohdasta.  Ne kuvat ovat sivustolla kuvat.fi. 

 Ei voi olla totta! Tuo sama rautalangasta väännetty ukko  oli tuossa jo 10 vuotta sitten ja on yhä! Mahtaako näkyä kuva, kun lasi heijastaa? Hauska juttu! Katso ihan tämän sunnuntaisen tekstin lopusta linkki. Siellä on se rautalankaukkeli.



Viimeinen pysähdyspaikka oli kylä nimeltä Stavros. Siellä maistelivat  jotain sokeritonta paikallista makeaa herkkua.  Muut retkeläiset puhuivat kaikki englantia ja hyvä opas tietysti myös. Odysseuksen tarinaa kuultiin oppaan kertomana ihan kyllästymiseen asti siksi, että englantini on sen verran hataraa, että en ymmärtänyt kaikkia termejä. 


Missään nimessä en uskaltaisi autoilla Ithakalla enkä kai Kefalloniallakaan. Tiet olivat mutkikkaita ja korkeuserot olivat suuria. Hurjaa, miten jotkut  parit olivat liikkeellä polkupyörillä retkivarusteet mukanaan! 
Tämä  retki oli kyllä niin kiva, että suosittelen muillekin!
Ukkelille linkki tässä:
https://odysseus3.kuvat.fi/kuvat/Kefallonia+0609/kefallonia+09+079.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti