sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Sunnuntai 26.5. Assos-bussiretki

Huomenta.
Tänään aikomukseni on käydä Assoksessa.

Tämän kadun päässä on "kotini" Staggia studios.

Kukkia ja varsinkin ruusuja on täällä pihoilla paljon.
Meri oli aivan tyyni aamupäivällä.
Divaratan bussiasemalla piti odottaa kyllä pitempään kuin tunnin verran. Bussi lähti sieltä klo 12.40 Assokseen. Aikataulussa kylläkin luki klo 12.20!


Lähellä on myös hieno ja kuuluisa ranta Myrties. Se näkyy sitten maantielle, kun bussi ajaa ylös.
Aurinkoisella penkillä oli ihan mukavaa seurata leikkipuiston ja aukion tapahtumia. Juu, kyllä olen kseeni, vieras kuten nuoret rouvat arvelivat.
Kivalta näytti bussiaseman taverna-cafeteria Giorgios.
Bussiin tuli vain 4 matkustajaa.
Näkymät olivat nyt karumpia kuin muualla tällä saarella. Nimenomaan se vehreys on ollut niin ihanaa, joku Karpathos on taas todella karu saari.
Korkealla kohdalla mutkaisella tiellä oli vuohien, vai mitä pukkeja ne ovat, " leiri". Siinä niitä kiipeili ja osa makasi miltei keskellä maantietä! Kivoja elukoita! Kuvasin heitä paluumatkalla, tosin se leiri oli jo purettu:



Assos on rannalla, eli sieltä korkeuksista piti sitten bussin ajaa myös alas. Voi niitä mutkia! Tälläkin välillä näkyi nuoria naisia leirivarusteineen polkupyörämatkalla.
Assoksesta en tiedä historiaa, mutta luullakseni jotain italialaisvaikutteita näissä taloissa on.
Tuol.a alhaalla pikistää Assos. Kuvasin bussista.

Jotain vanhoja taloja...
Lempiaiheeni! Ovet ja ikkunat ja niiden kätkemät kokemukset ja salaisuudet.


Tuolla kauimmaisena näkyy se taverna sinisine tuoleineen, jonka valitsin.

No, eipä ole kyllä mikään paratiisiranta!
Kylä sijaitsee myös niin tuulilta suojattuna vuorien takana, että täällä oli ihan kuuma päivä. Ei kyllä olisi minun mieleiseni asuinpaikka.
Vähitellen kaikki rannan tavernat yms. täyttyivät asiakkaista. Kurkin kulkiessani ohi, mitä ihmisillä oli lautasillaan. Päädyin kaikkein viimeisimpään rannan tavernaan ja olikin jo kova nälkä. Otin moshari kokkiniston eli mureaa nautaa tomaattikastikkeessa. Taas liha oli oikein hyvää ja kypsää. Hinta 10 € vesipullolla.
Epäiröin uimista kun ei näkynyt missään pukukoppiakaan. Sen sijaan istuskelin laiturilla kaloja eilisillä leivillä ruokkien.

En tiedä, onko ehkä parempi uimaranta noiden talojen takana.



Hyvä kuitenkin on, että tulin lähteneeksi tännekin. Tiedänpä nyt, että tämä kylä ei ole minua varten.
Kuvia on taas suuri  määrä enkä hyvin näe tässä pIvänvalosssa, miltä ne näyttävät. Poistan sitten myöhemmin niitä. Nyt lähden ottamaan lisää kuvia! Hih!
Tämä portti kukkineen oli ihan "pakko" kuvata.

Ai juu, en halunnutkaan syödä niitä kaikkia lihoja jottei tule ähky olo. Nappasin ne  loput lihat muovipussiin ja matkalla " bussiasemalle" huomasin paikan, johon oli jätetty juomavettä eläimille. Siihen lähelle hiipi yksi laiha kissa , joka sai 1. palan. Lihaa riitti kaikille 4:lle kissalle.
Bussi olikin jo paikalla kuljettajineen. Istuin tähän odotustilaan tablettini kanssa. Liikuttava paikka! Hyvin ajaa asiansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti