keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Keskiviikko 22.5.

Täällä lähellä on  ollut nyt maanjäristys. Esim. Peloponnesoksen puolella, tätä vastapäätä, Kilinin koulut on suljettu yms. Ei pelota, se maanjäristys tulee kohdalle jos niin on tarkoitus. Kilinissähän me Eijan kanssa 10 vuotta sitten kävimme satamassa kääntymässä! Voi sitä reissua! Finnmatkojen opastyttö sanoi Kilinin olevan kivan rantakaupungin ja me uskoimme. Siellä oli laituri ja yksi pikkuinen grilli! Poroksen kylästä menimme suurella laivalla, muistan erityisesti sen hienot liukuportaat ja sen valtavan odotuksen ja toiveet, mitä kaikkea kivaa siinä " kaupungissa" saisimme kokea! Höh! Äkkiä jotkut grilliruoat mukaan ja juosten takaisin siihen suureen  laivaan! Kyllä oli hauskaa suunnitella Eijan kanssa, miten me huijaamme seuraavat tyhmät suomalaiset lähtemään samalle reissulle . Aioimme kertoa ihanista hiekkarannoista palmuineen ja tyylikkäine rantabaareineen ja upeine drinkkeineen! Niin, ja ne komeat Adonikset...

Tänään huomasin aamiaisen olevan ainakin klo 10 :een asti tarjolla. Heräsin lintujen konserttiin klo 06, mutta nukahdinkin uudelleen ja ryntäsin aamiaiselle vasta klo 9.30. Kaikki pöydät ulkoparvekkeella täyttyivät nyt brittivieraista. Skala näyttää olevan brittieläkeläisten suosima kohde. Suomea kuulin viimeksi Ateenassa ja ruotsia Ithakalla sekä italiaa Argostolissa.
Illalla tuli taas nopeasti pimeä eikä ollut yhtään nälkä. En lähtenytkään siksi kania syömään.
Innostuin tutkimaan saaren bussiyhteyksiä netistä. Haluaisin nähdä Assoksen ja Agia Efimian ainakin. Fiskardosta en viimeksi tykännyt, ihan ökypaikka! Pohdin, että klo 9.30. olisin aamulla ollut bussissa matkalla johonkin kylään kun näköjään silloin täältä lähtevä bussi ajaa monen kylän läpi. Ei käynyt mielessäkään, että  nukkuisin näin kauan tänä aamuna. No, eipä tuo haittaa. Samilta voin sitten taas lähteä retkilleni!
Tuossa on kerrottu maanjäristyksestä:

https://www.eleftherostypos.gr/ellada/412059-synagermos-stin-ileia-gia-toys-seismoys-kleista-ta-sxoleia-mexri-tin-pempti/

Tänään onkin pilvisempi päivä. Ehkä lähden kävelylle katsomaan, mitä kuuluu kivalle uima-altaalliselle hotellille, missä viime kerralla tunsin olevani niin tervetullut vieras vaikka osallistuin vain hotellin järjestämään kreikkalaiseen iltaan. Olisipa kivaa jos sen Toula-rouvakin vielä sieltä löytyisi! En myöskään ole itse kapteeni Vangelista nyt nähnyt, en venettään enkä pientä rantahotelliaan. Tämän kylän kaupoissakin olisi kivaa edes vähän kierrellä.
Hups, miten taas nopeasti aika menee. Televisiosta katselin tansseja ja uutisia ja netistä etsin tietoja siitä maanjäristyksestä.  On syytä jo lähteä liikkeelle!
Lähdinkin rantaan kulkemaan. Joitakin baareja oli suljettu sitten viimenäkemän, esim. se, jossa kävin x 3 matkatoimiston tervetulotilaisuudessa kuuntelemassa, miten maanjäristyksen tullessa pitää mennä pöydän alle piiloon. Mitenkähän koko 4-henkinen perhe esim. mahtuu  sen pienen parvekepöydän alle kun muuta pöytää ei ole?! Kauheaa oli katsella, miten lapset pelästyivät näitä oppaiden puheita. Annoin myös kitkerää palautetta moisesta ja ehdotin näiden asioiden kertomista aikuisille kirjallisesti esim. hotellioppaassa eikä noin mikrofoniin puhuen tervetulotilaisuudessa!
Helposti löytyi se kapteeni Vangeliksen pieni hotelli, vene ja ranta. Matkoja on jo hyvin  tarjolla ja matkan ostajia näytti hyvin riittävän. Hänen veneensä on jo 2 kertaa tässä välissä muuttunut paremmaksi ja kuulemma nuorempikin kapteeni on ohjaamassa venettä.




Juttelin myös naisen kanssa, joka tänään myöhemmin myi lippuja retkille. Ilmeni, että hotellini Captains Housella ei ole mitään tekemistä tämän kapteeni Vangeliksen kanssa. Olipa helpottava tieto! Kyseessä ei ole edes hänen poikansa kuten jo ehdin luulla.
Katselin tarkemmin nyt rannan uima-altaallisia hotelleja ja erityisen kivalta näytti. Varsinkin Makis oli hyvä. Halusin kokeilla heidän mezettään. Olipa hyvää ja hinta oli 6 €.

Kaikkea en jaksanutkaan syödä ja kerätessäni loppuja mukaan, toi tarjoilija pyytämättä alumiiniastian kansineen. Hyvä paikka!
Sitä etsimääni Toulan paikkaa en ihan varmuudella nyt löytänytkään. Myöheemmin muistin, että sen nimi on Melidron. No, enpä sen suunnalla mitään tuttua nähnytkään.
Aamulla on sitten muutto Samiin. Bussi lähtee klo 9.00.
Juttelin nuoren rouvan kanssa päivällä siitä lisämaksusta. Kuulemma aamulla voin sen hoitaa. Olkoon! Ehkä annan asiasta palautetta sitten vasta Hotels comiin myöhemmin...jos koskaan.
Laukku on jo päivällä hyvin pakattu. Argostolissa ilmeisesti jään sen kanssa bussiaseman läheisyyteen. En ainakaan vielä tiedä, mihin sen voisin säilytykseen siellä jättää jos ja kun bussi Samiin lähtee vasta klo 13. Siis 3 tunniksi.
Olipa mukavaa päästä uudelleen tänne Skalaan. Toki yksin on tylsää usein. Tajusin myös, että autoilu minulta ei täällä tai Ithakalla todellakaan onnistuisi. Olin jo ehtinyt kuvitella toisin.
Ithakan tunnelma oli kyllä aivan ihana! Sinne haluaisin joskus uudelleen. Sen arki erityisesti kiinnostaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti