perjantai 1. kesäkuuta 2018

Lennolla

Lennolla:
Nyt ei heilu.
Olipa kentällä pitkä kävelymatka terminaali 1:stä portille 21. Hyvin ehdin ajoissa, mutta ei portti auennut ajallaan. Koneessakin oli sitten odottelua joten rupesin virkkaushommiin. Olen innostunut virkkaamaan netin ohjeen mukaan  valeampiaispesiä. Yhden tein tänään bussimatkalla täyttämistä vaille melkein valmiiksi. Toisen tein lennolla ihan valmiiksi. Kun rupesin lukemaan kotoa mukaan ottamaani Turun Sanomia, lehti olikin eilinen! Siitä sain täytteet tekeleeseeni. Tarkoituksella vältän erästä substantiivia, jolla on nykyään uusi merkitys!
 Ilmaan noustiin puoli tuntia myöhässä. Taas ruudussa pyörivät kuvat Kreikan saarista, mutta nyt myös pitkä osuus Thessaliasta.
Ruokana oli hailakan väristä broileria ja perunaa ilmeisesti sitruunakastikkeessa. Salaattia en tällä kertaa luullut jälkiruoaksi ja sen söin muun ruoan mukana. Ei se niin hyvää ollut, että ravintolassa tilaisin.
Näillä lennoilla ei onneksi ole sitä helppoheikki-meininkiä, että lentoemäntä huutaa erikoistarjouksia mikrofoniin juuri, kun olet nukahtamaisillasi. Harmillisen kauan nyt kesti, että ruokailutarjotin kerättiin pois. Istuimen vankina on siis istuttava etkä voi esim. jotain puuttuvaa tavaraa ottaa repustasi vaikka se on jalkojesi juuressa edessäsi olevaan istuimen alla. Kahvia on saatu 1 kierros ja kello on nyt 19.30.  Laskeutumisajan piti olla 19.55, mutta saapa nähdä, onko lentäjä yhtään kirinyt myöhästymisaikaa kiinni, ei ainakaan viime kerrallla ollut.
Myöskään sitä karttaa ei ruudulla näy,  mistä voisi seurata, missä lennämme.
Kiirettä ei minulla nyt ole mihinkään. Aion mennä bussilla Syntagmalle ja sieltä raitiovaunulla hotelliini. Pysäkki on Neos Kosmos.
Huomenna haluan mennä taas Dora Stratou- tanssiteatteriin. Viikonlopun näytökset ovat illalla aikaisemmin kuin arki-iltojen.
Maanantaista perjantaihin käyn kielikoulua. Aion ottaa opiskelun tosissani jotta myös oppisin jotain! Pieneen matkalaukkuuni en tällä kertaa ottanut kuin Gummerruksen sanakirjan ja virsikirjan kokoisen punakantisen englannin sanakirjan. Aion etsiä apuja netistä esim. verbien taivutuksista ja joitakin juttuja myös googlekääntäjästä valikoiden.
Perjantaina sitten muutan yhdeksi yöksi Artemidaan lähelle lentokenttää ja Rafinaa. Tuohon  Artemidaan olen jo kauan halunnut tutustua ja kerran jo siellä yövyinkin, mutta paikka oli ihan turhan suuri yhdelle ja ranta ei ollut lähellä. Nyt asun ihan rannalla. Jos on hellepäivä, pidänkin kiirettä rannalle heti, kun koulu on ohi. Olen tutkinut busseja sinne ja todennut, että lentokentältä on helpoin reitti.
Reissukaverini tapaan illalla Rafinassa . Lauantaina sitten saarille Naxos, Folegandros, Sikinos, Kimolos ja Naxos, mistä lennämme heinäkuussa Ateenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti