keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Sikinos 20.6. keskiviikko

Huomenta tavallista myöhempään.
Hyttyset valvottivat. Mitä järkeä on avata ikkunaa yöllä klo 23.50 kun ilmastointi on tarjolla? Ajattelin sen pitävän kovaa ääntä enkä  sitä siksi käyttänyt.  Niinpä hyttyset saapuivat huoneeseen. Yksi niistä pirulaisista " puhui suomea" jolloin tajusin invaasion jo tapahtuneen! Muut eivät pitäneet mitään ääntä.  Fenistiliä sinne ja tänne, zyrteciä jostain monista pussukoistani ja maate! Ei, taas yksi puree...No sujuuhan se yö näinkin, taidan avata netin!
Avasin ikkunan seuraavaksi vasta 9:n aikaan. Milla oli siihen mennessä jo käynyt uimassa ja kaupassa ja pessyt nyrkkipyykkiään.
Etsin yhteiskeittiöstä pesukoneen käyttöohjetta, en löytänyt. Koneessa on valkopyykkiä ilmeisesti menossa pesuun, oli jo eilen. Odottelen, vielä riittää käyttämätöntä vaatetta laukussakin.
Olipa se keittiö hyvin varusteltu! Mitään ei puutu, täällä voisi pitää vaikka tavernaa! Nyt käytin vain vedenkeitintä kuitenkin.
Huoneeni laatikoista löytyi hyttyskoje, hiustenkuivaaja, pyykkipoikia jopa sellainen iso, jolla voi  rantapyyhkeen kiinnittää rantapetiin, tosin  se peti puuttuu rannalta.
Sinne pian minäkin lähden, Milla meni jo...
Emäntä tulikin juuri kun olin lähdössä rannalle. Minun pyykkini laitettiin samaan koneelliseen kuin talon pyyhkeet pyörimään. Eivät oe mitään arkoja hepeneitä vaan puuvillaa kaikki. Ehkä saankin syväpuhdasta tai kutistumatta vaatetta iltapäivällä.
Rannalla viivyimme pitkään. Onkin mukavaa kun se on ihan tässä lähellä toisin kuin Folegandroksella tai Naxoksella oli. Parvekkeeni näkyy keskellä kuvaa.

Laivalippuja voi ostaa satamasta lipputoimistosta aina 1 tunti ennen kuin jokin laiva tulee rantaan. Tänään niitä tuli jo 3. Ostimme perjantaille liput ( a' 9 €) täältä Kimolokselle, joka on Miloksen naapurisaari. Siellä olen käynyt päiväretkellä keväällä 2015.
Tämän kylän tavernassa söin juvetsia ja Milla sai briamin tapaista kasvisruokaa, mutta kesäkurpitsan tilalla oli herneitä. Sen nimi on fasolakia luullakseni.

Emäntä oli jättänyt puhtaan pyykkini viikattuna paperikassissa ovelleni. Kiva, kiitos!
Illalla meillä on aikomuksena lähteä saaren kuuluisaan viinitarhaan bussilla mennen tullen. Siellä meneekin koko ilta. Emännän poika jo meidät tänne kuljettaessaan suositteli sitä.
Tällainen se oli. Ei ollut minun juttuni yhtään. Viinitiloilla olen reissuillani ainakin 4 kertaa käynyt ja esittelyt ovat olleet mielenkiintoisia ja viinejä on maisteltu reippaampaan tyyliin ja pulloja mukaankin ostettu. Nyt pieniä lirauksia isäntä raaski lasin pohjalle valuttaa. Ei niistä saanut muuta käsitystä kuin esim. että valkoviini oli hapanta!

Tässä kuvassa näkyy hissi, jolla koreja vinssataan ilmeisesti ylös rinnettä pitkin.
Musiikki siellä oli jazzia, ei mitään kreikkalaista ja lähtöhetkellä soi besame muutso, jota en osaa oikein kirjoittaa edes!
Ruokalistaa ei ollut vaan tarjoilija kertoi, mitä on valikoimassa. Lasagne! Miksi ei moussaka? Valitsin lammasruoan ja sanoin sen sekä englanniksi (lamb) että kreikaksi (arni) ja silti annostani ei tullut siihen mennessä, kun kaikki muut olivat jo lopettaneet ruokailun! Sanoin tarjoilijalle: Πόυ τρέχει το αρνί μου; (missä lampaani juoksee?) . Yritykseni taisi kuitenkin mennä pieleen koska tuo arni tarkoittaa lampaanlihaa kai. Hän sanoi unohtaneensa sen.
Lampaalta se maistui, mutta ei haluttanut enää syödä. Horiatiki kuitenkin oli ollut hyvää. Lasku oli koko reissun kallein. Viinipullo ja 2 lasillista lisää sekä ruoat 63 €.
Bussimatka sujui rattoisasti. Nyt oli eri kuljettaja kuin aiemmilla kerroilla ollut varovainen poika. Kysyin, onko kreikkalaista musiikkia tarjolla. Ei ollut edes radiota, dvd-soittimesta puhumattakaan. Kuski kehotti itse laulamaan ja minähän yritin...Dalaraksen vanhoja biisejä tapailin, mutta eihän siitä mitään tullut! Sanoinkin sitten Millalle, että ei kerrota meidän olevan suomalaisia!
Täällä rantakylässä oli paljon ihmisiä tavernassa ja sen valot tuntuivat houkuttelevilta. Onneksi järki voitti emmekä enää sinne menneet iltaa jatkamaan klo 22.30 koska sitten aamu olisi ollut ankea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti