lauantai 30. kesäkuuta 2018

30.6. lauantai

Aamulla neskahvia ja voileipägrillin kautta loput piirakasta ja saganakia. Huh, oli ehkä liiankin suolaista.
Kokeilin sitä matkalaukkuvaakaa ja totesin, että lisäkiloja on ostettava lennolle! Punnitsin molemmat laukut, mutta en tajunnut että se näyttää paunoja eikä kiloja! Onneksi Milla tajusi. En saanut mitään mäyttöohjetga eikä edes merkkiä lje sen kyljessä. No, ehkä joku joskus asentaa siihen kilot käyttöön. Pitäsikö etsiä joku jorgos?
Nyt viilentymään, ranta kutsuu...
Bussiasemalla on joka kerta sama sählinki! Ei ole selviä laitureita tai busseissa numeroita. Ihmiset juoksevat sinne tänne bussien oville kyselemään, mihin mikin ajaa. Aina ei ole edes kreikkalaisin kirjaimin esillä tuulilasissa määränpäätä , välipysäkeistä puhumattakaan! Näyttää myös siltä, että kaikki lähtevät samaan aikaan, esim. klo 11.00. Vuoroja on lisätty kesäksi, mutta ainakin lähimpien rantojen bussit tulevat liian täyteen.
Plakalla tänään oli tuulta sopivasti. 5 € maksoi 2 petiä ja varjo. Niiden kohdalta oli vähän vaikeampi mennä veteen kivien takia tosin, ehkä siksi hinta oli alhaisempi.

Eväät, eli ne hedelmät olivat vielä kylmiä ja maistuivat hyvin rannalla. Pakkasin ne tupperwareastiaan ja otin 2 pikkuhaarukkaa huoneestani mukaan. Kerrankin oli käyttöä rasialle, jota kuljetan kohteisiin, mutta en muista iltaisin ottaa laukkuun. Se on siltä varalta , että  tavernan annoksesta jotain " koiralle" eli Ruonansuun sanoin "itselleni" mukaan haluan!
Tämän tavernan kohdalla olimme ja täällä söimme hyvää ruokaa. Nimi on Nikos & Maria. Tässä puh.nro. koska  Milla haluaa tänne lokakuussa 22850 42670 kun grillattu mustekalansa oli niin hyvää!
Illalla lähdimme shoppailemaan tuliaisia. Apteekkeja täällä tiedämme olevan  ainakin 7 kpl. Nyt lauantai-iltana useimmat olivat kiinni, mutta helposti löytyi auki oleva. Ostin psoriasikseen voidetta, Voltarenia ja Bebanthenia myös useamman tuubin ystävälle, joka tarvitsee niitä eikä itse pääse tänne niitä edullisesti ostamaan.  Ei ole suuri vaiva lähettää niitä sitten Turusta Varkauteen.
Milla osti isälleen kauniisti paketoidun naxoslaisen palasaippuan ja ystävälle naxoslaista kitron-likööriä. Minäkin innostuin saippuoiden tuoksuista ja ostin niitä lopulta 4 kpl kun halvalla sain, se oli jokin tarjous.
Rantakatu on iltaisin suljettu moottoriajoneuvoilta. Kävelijöitä riittää jonoiksi asti.

Rantakadulla esiintyi jokin kuoro ja yleisöä oli paljon.

Vähän aikaa seurasimme esitystä. Lempiravintolani oli ihan täynnä asiakkaita ja niin oli myös toinen , johon olisimme halunneet mennä. Kävelimme aikamme ja huomasimme, että emme edes ole niin nälkäisiä ettei gyros pita riittäisi! Gyros-paikkakin oli melkein täpötäynnä. Saimme 2 hengen pöydän. Siinä oli kivaa seurata rantakadun perinteistä voltaa. Paremmissa vaatteissa paikalliset kulkivat näyttäytymässä toisilleen. Kävelijöitä kulki ohi jatkuvana virtana.
Nyt oli edullinen iltaruoka, 6 € gyros pita ja Fix.
Huoneisiimme tulimme ennen klo 23 ja kokeilin, millainen vanha lempiohjelmani televisiossa Στην υγειά μας tällä kertaa olisi. Annoin sen sitten soida loppuillan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti