perjantai 22. kesäkuuta 2018

22.6. Perjantai, juhannusaatto ja lähtö Kimolokselle

Kivaa olla täällä juhannusta viettämässä kun ei ole mökkiä Turun lähellä, missä sitä viettää.
Luovutin huoneeni jo klo 10 jälkeen ja siirsimme laukkuni Millan huoneeseen. Koko päivän vietimme rannalla.

Täällä on samat kuviot joka päivä rannalla. Voisi miltei kellonsa tarkistaa, kun pienet pojat pääsevät isoine renkaineen veteen pulikoimaan joka päivä samaan aikaan. Opin uuden sanan, κουλουράκι,, kai se tarkoittaa sitä uimarengasta. Yhden äidin kivaa otetta 4 lapseensa on myös ollut ilo seurata sekä tällä rannalla että yläkylä Kastron tavernassa. Mikä emo! Lapset ovat iloisia ja tottelevaisia. Saman perheen isä ilmestyi rantaan töidensä jälkeen(?) alkaen heti peuhata vedessä poikiensa kanssa. Seuraavaksi alkoi hiekkalinnoituksen rakennus. Isä oli kaikkein innokkain. 4 eri ikäistä poikaa ja isää rakensivat yhteistyössä touhukkaina komean linnan. Pian kuitenkin tuIivat kaukaa isot aallot vieden sen mennessään  ja ranta näytti samalta kuin ennen projektia!
Lapset nauttivat niistä aalloista, jotka kauempana menevät isot laivat aiheuttavat. Tässä se kiva äiti hyppyyttää lastaan:
Ihmettelimme 2 kertaa tänään, miksi katamaraani ei tullut laituriin vaikka matkustajia oli siihen menossa. Tuuli ei ollut kova. Syynä kuulemma etelätuuli, joka työntäisi laivan kylki edellä laituriin. Katamaraaneihin kuljetaan kyljessä olevan oven kautta. Meidän katamaraanimme kuljetti  myös autoja ja siihen kuljettiin autokannen kautta. Olisipa ollut  ikävä yllätys jäädä rannalle ruikuttamaan, kun muita laivoja ei enää mennyt tänään siihen suuntaan. Mahtoiko joku myöhästyä jopa lennoltaan?
Rannan Meltemi-tavernaan taas uimisten jälkeen. Nyt en saanut syödyksi vaikka yritin!

Sitruuna ei kyllä ruoissa ole minusta hyvää. Ne sitruunalla maustetut perunat jäävät syömättä ja tässä oli taas väärä valinta! Riisillä ja jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat ja sitruunan maku. Ei kiitos!
Laivamme lähti 30 min. myöhässä. Hotellin poika toi laukut autolla ja emäntä huuteli ja huiskutti parvekkeella. Oli kiva paikka, jonne haluamme joskus uudelleen!
Perillä Kimoloksella oli jo pimeää kun saavuimme. Ei takseja satamassa. Saimme taksin numeron paikallisilta uteliailta rouvilta, jotka ihmettelivät kreikkaamme.
 Bussia emme huomanneet satamassa, mutta kyllä se ohitsemme siellä sitten ajoi, kun olimme jo taksin tilanneet soittamalla. Oli jo pimeää joten ihan hyvä ratkaisu se taksi oli. Hotellissa olemme kauden ensimmäiset asiakkaat! Huone on moderni. Minulle tulee mieleen näistä kivimateriaaleista (sementtiä?) tehdyistä kalusteista ison sikalan osastot eri ikäisille porsaille. En tykkää! Ei ole edes yhtään kaappia. Taidan olla vanhanaikainen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti