tiistai 26. kesäkuuta 2018

26.6. tiistai Kimolokselta Parokselle

Tänään lähdemme Parokselle yhdeksi yöksi. Pyydämme kyytiä satamaan tai voimme mennä bussilla tai taksilla. Aiomme viettää odotteluajan rannalla. Siellä on muutama kauppa ja taverna.
Illalla poikkesimme kivassa puodissa. Katselin erikoista valkoista paitaa, mutta siitä ei löytynyt kokoja. Myyjä esitteli muita ja ihastuinkin yhteen, jonka ostin (35 €) . Jope Ruonansuun tyyliin se on : kauniisti laskeutuva pusero - karmea roikkuva teltta.
 Nykyisen tyylin sandaalit minulle vielä ostamme. Olisipa kiva, jos löytäisin sellaiset sataman putiikista kun haluaisin tukea tämän saaren yrityksiä. Kyllä niillä vilkkaimmilla, kuten Paros ja Naxos riittää asiakkaita ilman minuakin.
Laivalippu maksoi 11 €. Matka kestää 4 tuntia ja laiva voi olla myöhässä. Menemme Sifnoksen ja Serifoksen kautta. Serifoksella en ole koskaan käynyt.
Paroksen hotellimme sijaitsee lähellä rantaa ja aiempia kotejamme. Milla pääsee aamu-uinnilleen ainakin. Pitääkin ilmoittaa sinne tuloaikamme jotta tulevat autolla satamaan vastaan.
Bussia odotimme vartin helteessä ja ehdimme jo soittaa taksiakin, mutta se oli varattuna. Rannalla satamassa päivämme kului, tosin uimavesi ei kristallinkirkasta ollut.





Ei löytynyt sandaaleita eikä muutakaan ostettavaa.
Rannan taverna To Kyma oli vähän kalliimpi, mutta ruoka oli hyvää. Otin favaa ja lihapullat. Millan annos oli reissun paras, katkarapuja jyvämakaronilla risoton tapaan.

Sitten tulivat  mustat pilvet. Olin juuri ihmetellyt, että säät ovat olleet meillä niin upeat! Sadetta kesti 20 minuuttia. Miloksen retkilaiva ehti juuri ennen sadetta laituriin. Sieltä tuli paljon asiakkaita tavernaan.
Rantaan tuli myös tämä  kalastuspaatti. Tavernaamme ostettiin sieltä valtavia kaloja!

Sade loppui ja aurinko paistoi kuumana taas. Siirryimme laivojen odotuskatokseen ja vielä tuli pieni sade.
Laiva tuli puoli tuntia myöhässä.
Sifnoksella pysähdys:

Ja Serifoksella myös.

Parokselle tultiin yli puoli tuntia myöhässä. Hotellimme (Dilion) kuljettaja oli vastassa autolla. Vain 1 yö viivytään joten pärjätään sitten ilman parveketta.  Emme myöskään halua 10 €:n aamiaista.

Ilmastointi on kyllä ehdoton!
Lähdimme melko nopeasti kävelemään ja etsimme minulle niitä varvas- sandaaleita, mutta oli vaikeaa valita.
Ostimme laivaliput huomiseksi Naxokselle 23,10 €. Reissun kalleimmat liput nopeaan alukseen. Nämä siksi, että menemme huomenna päivällä Antiparokselle tapaamaan suomalaista Katia, jolla on asunto siellä.
Aioimme mennä tuttuun gyrospaikkaan, mutta siinä oli jalkapallokatsomo. Ei kiitos, äkkiä pois! Myös vanhankaupungin toisessa laidassa sijaitseva perhetaverna tuntui olevan kaukana joten käännyimme takaisin hotellia kohti koska siellä nähtiin pari kivaa paikkaa.


Sitten huomattiin tämä mainio paikka ihan sataman tuulimyllyn, sen turisti-infon kohdalla. Täällä tarjotaan kotiruokaa ja esim. vihannekset ovat omasta puutarhasta yms.
Sisustus on omalaatuista ja hauskaa. Tuolit sekalaisia ja erilaisia. Meidän pöytälevymme oli leipälapio ja sen jalat ompelukoneen.


Tuolla kukkaistutus matkalaukussa.
Milla otti pienen horiatikin ja taramosalata-annoksen. Minä otin gyroksen.

Täällä sai valita esim. pienen horiatikin (4 €)  lisäksi  monenlaisia pikkuruokia. Tällaista mahdollisuutta juuri olen etsinyt esim. Ateenassa , kun olin yksin, olisin halunnut juuri tällaista!
Tässä on kuva siitä pikkuruokien listasta.
Kuljimme sitten hiljalleen hotellia kohti. Monissa baareissa tms. sataman alueella katsottiin jalkapalloa suurilta tv-ruuduilta. Kimoloksella ei ollut sellaisia baareja. Minua jalkapallo  ei kiinnosta tippaakaan. Aikoinaan 80-luvulla Rhodoksella ei saanut edes puhua kovaan ääneen tällaisessa baarissa jos sellaiseen oltiin ystäväni H: n kanssa eksytty! Meitä vaiennettiin : Shh. Shh ja vielä kreikaksi siopii! Kas, kun ei ulos heitetty.
Huoneessa vielä kirjoitin tätä blogia enkä edes tarkistanut, toimivatko television kanavat. Uni tuli nopeasti ,  sänky ja tyyny sekä ilmastointi hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti