sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Sunnuntai 3.6.

Huomenta. Tänään aamupala oli erilainen kuin eilen. Oli prinssinakkeja ja kirsikoita, mutta yksi törttö hollantilaismies keräsi niitä kulhollisen ja vain 2 kirsikkaa jäi muille. No, olen nähnyt kyllä paljon hedelmien ja vihannesten myyjiä täällä joten voin ostaa niitä jopa ihan hotellin edessä olevasta autosta, paitsi että nyt se ei olekaan siinä. Syynä ehkä sunnuntai. Haluaisin kyllä pestä kirsikat ennen syömistä vaikka ei kai se mahdollisia taudinaiheuttajia poista! Pöpökammoisen kauhistus on kyllä se Monastirakilla metroaseman edessä oleva hedelmäkauppias, joka rakentelee mansikoista pyramiideja ja aina välillä rahastaa samoilla kätösillään. Yäk! Googlesta näkee kuvia kirjoittamalla hakuun monastiraki strawberries.
Eilen lähdin hyvissä ajoin sille teatterireissulle. Odotin kauan bussia 230 Syntagman läheisellä pysäkillä. Turhaan. Lähdin etsimään trolley 15:n pysäkkiä saman Amalias-kadun varrelta, mutta en löytänyt. Tutun maiseman kohdalla lähdin kävelemään Akropolin suuntaan. Ja kävelyä kyllä riitti. Olin perillä kuumissani  juuri sopivasti.
Esitys alkoi vartin myöhässä. Ihan hyvä , niin sain  vähän vilvoitella.
 Kunupi-hyttysten takia oli mukanani Offia ja Fenistil-voidetta, mutta 2. penkkirivillä niitä ei tarvinnut. Eturivissä oli kyllä niitä selvästi. Eräs rouva huiski itseään vähän väliä hatullaan.
Esitys päättyi klo 22 ja oli jo pimeää. Tiesin kyllä, mistä trolley 15 kulkee, mutta eipä sitäkään tullut. Kävelemään siis. Kauhean lujaa kyllä autot ajoivat sillä alueella. Oikealla tiesin ja näin  kulkevan tutun Sygrou Aveneun ja sitä pitkin kulkee monta bussia, joten en minä eksyksissä ollut. Vapaita taksejakin näkyi useita. Vasta sen kadun ( Genneou Kolokotroni) päässä, tuli se trolley 15.
Niin, ja kannattaa katsoa ympärilleen katua ylittäessä.  Vaikka jalankulkijan vihreä valo palaakin, voivat autot silti ajaa kovaakin vauhtia nenäsi edestä tai sen päältä!
Rotanloukku on vielä ostamatta, mutta tämän turvakeinon varkaiden varalta keksin heijastimeni kiinnityshakasesta. Sen nimeä en tiedä. Ostan yhden tuollaisen vielä. Noin saan 2 vetoketjua lukittua toisiinsa. Pankkikortit jo otin pois lompakosta, otan vielä ajokortinkin.

Oho, jopa kioski tuossa hotellin edessä on nyt sunnuntaina kiinni ja kauppa myös. Olisin ostanut kreikkalaista appesiinilimsaa ison pullon jääkaappiin ja vettä myös. Myös jonkin aurinkovoiteen olisin tarvinnut.
En halunnut lähteä kauempaa etsimään. Päätin olla sitten lyhyemmän ajan altaalla jotta iho ei pala.

Kuumimmaksi ajaksi tulin tänne huoneeseen.

2 kommenttia:

  1. Terveiset Thassokselta!Eilen illalla selvitty onnellisesti kotiin. Hauskaa lukea taas seikkailuistasi, kerrot niin pilke silmäkulmassa! Kivaa kielikylpyä ja hyvää reissun jatkoa! t. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, vasta nyt tajuan vastata! On ollut kyllä helteistä ja vähän pahaa oloakin. Syysmyöhällä olisi järkevämpi ajankohta opiskella. Sinulla oli kiva reissu!

      Poista