perjantai 29. kesäkuuta 2018

29.6. perjantai

Kalimera. Tein aamupalan huoneessa. Neskahvia emalimukista, jonka sain Millalta lahjaksi. Se on muuten melkein yhtä kätevä reissuilla kuin kuksa. Eräs suomalainen eläkeläisrouva reissasi Intiassa yksin. Repussa oli kuksa ja silkkilakanat. Näin oli aina kevyt puhdas peti ja kuppi mukana. Nerokasta!
Eilistä  kinkkujuustopiirakkaa kuumensin voileipägrillissä.
Tänään tapaan Millan Mikri Viglan hiekkarannalla. Hän on jo bussilla  menossa Plakaan ja aikoo sieltä kävellä rantaa pitkin. Itse lähden klo 11: n bussilla Mikri Viglaan. Olen laiska liikkuja!
Aamuni on kulunut Kreikan asioita face bookin ryhmistä lukien. Kauheaa, miten paljon on nyt satanut esim. Skopeloksen, Leroksen ja Kean suunnalla! Kurjaa heille, jotka ovat kuukausikaupalla odottaneet sitä takuuvarmaa aurinkolomaa ja kohteessa sataakin. Sitten se kesäloma loppuukin  jo pian!
Olen niin onnekas eläkeläinen! Vain parin viikon sisällä syntyvä tyttövauva voi rajoittaa reissujani, kun saan ruveta mammaksi.
Matka bussilla kesti 40 min. Perillä tuuli ei ollut niin kovaa kuin luulin.





Väkeä oli nyt enemmän kuin viimeksi ja taverna täyttyi. Ehdimme sinne vielä, kun tilaa oli hyvin ennen klo 14. Olivat unohtaneet sutsukakiani ja sain annokseni vasta kysyttyäni asiasta. Oli kyllä oikein hyvää!
Paluumatkalla bussi ajoi eri kautta (Pyrgaki) ja matka kesti melkein tunnin.

Tein huoneessani " hedelmäsalaatin" kirsikoista ja hunajamelonista huomista rantaretkeä varten. Omalle terävälle veitselleni löytyi nyt käyttöä eikä se hunajameloni ollutkaan raaka. Ainekset maksoivat 3,50 €.
Auringonlaskua katsoimme Millan parvekkeelta ja teimme lähtöselvitykseni lennolle Naxos  - Ateena. Valitsimme peräkkäiset ikkunapaikat. On niin kivaa katsella saaria yläilmoista. Sen jälkeen  lähdimme ostoksille.
Löysin matkalaukkuvaa'an. Osaankohan edes käyttää sitä?
Ostin myös vakiomausteet ihanasta tutusta vanhanajan kaupasta. 10 kokonaista muskottipähkinää, jauhettuna 2 kauhallista ja moussakamixiä samoin 2 kauhallista.
Kirjakaupassa katselin kirjaa Kreikan kukista, mutta löysin vain kreikankielisen hortakirjan enkä sitä ostanut. Muistelin nähneeni omassa kirjahyllyssäni hiljattain sellaisen kukkakirjan, jota etsin tai sitten olen nähnyt unta.
Popis grill-tavernaan päädyimme ja otin saganakin, mutta ei ollut nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti