tiistai 12. kesäkuuta 2018

12.6. tiistai

Kivaa herätä jo ennen klo 06 itsekseen.
Onneksi emme ole kiinnostuneita yöelämästä reissuilla niin, että seuraava päivä menisi "toipumisessa". Toista se oli silloin ensimmäisinä Rhodoksen reissuvuosina! Voi kamalaa! Kerrankin olimme ystäväni H: n kanssa varanneet Aurinkomatkojen retken Symille. Opas kolkutteli ovella aamulla ja retkibussi odotti meitä hotellimme ovella, mutta me juuri ja juuri jaksoimme selvittää oppaalle, että ei meistä ole lähtijöiksi. Noloa! Koko päivä meni haaskuun ja myöhemmin harmitti.
Tänään menemme Mikri Viglan rannalle. Laitoin muuri facebookiin netistä löytämäni kuvauksen saaren parhaista rannoista. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, miten ihanaa täällä on johonkin Santoriniin tai Kreetan turistirysiin verrattuna!
Tai ehkä on hyväkin, jos eivät enempää tänne tule. Kyllä viikonloppuna oli jo melko ahdasta ravintoloissa ja väkeä paljon kaupungin matalalla rannalla.

https://www.greeka.com/cyclades/naxos/naxos-beaches.htm

Tämä on se rannoista kertova juttu. Ehkä sen saa katsottua, kun kopioi tuon osoitteen/ linkin ensin selaimeen, vai onko sen nimi selain ja onko tuo osoite vai linkki vai kumpaakin? Hävettää, kun en osaa näitä termejä edes vaikka kuinka Windows10-kursseilla juoksisin! Olenko ehkä vanha?
Mietin vielä, että kylläpä oli hyvä se eilinen laukkuostos! 45 €! Voihan se olla niin heikko, että hajoaa helposti, mutta se on sen ajan murhe. Nyt pitää saada kuljettua täällä kivuttomasti monelle saarelle vielä ennen 2.7.
Syyskuussa ja loka-marraskuun vaihteessa on myös minulla varatut matkat ja silloin ei hellevaatteilla pärjää.
 Edellinen laukku (Delsey) maksoi 99 €. Se on painavampi ja pyörät rullaavat huonommin. Lisäksi siinä on 3 lukkoa, jotka tekevät usein kiusaa niin, että meinaa hermot mennä! Tässä on vetoketju. Jos se nyt ensin hajoaisi, olisivat laukkuremmit kuitenkin pelastukseni, niin luulen.
Tämä on se Delsey, jossa on jokin takuukin olevinaan. Mitähän sekin merkitsee esim. niiden temppuilevien lukkojen suhteen?
Täällä on myös kivoja vaatteita kaupoissa. Ei kai minun tarvitse katsoa mihinkään pellavamekkoon päinkään kun en kerran niihin solahda kuin korkeintaan vahvasti  öljyttynä ja liukastettuna? Tai, jos solahtaisinkin, olisin kuin makkarankuoressa. Kuvittelimme jo, miten tämän öljykokeilun tekisimme kaupassa! Lopuksi toteaisimme, että on kyllä ihan kiva, mutta väärän värinen, kiitos ja jasas!
Siis, katsonpa vähän väljempää mallistoa, sellaista "kauniisti laskeutuvaa!"
Aika jännää muuten, että Milla ei tiedä, millainen on grimplenemekko. Minulla oli sellainen rippimekkona!  Googleta grimplene dress!
Hih!
 Ja apua!
Löysin googlemapsin avulla Naxoksen kaupungista 2 frozen youghurt-paikkaa ja bussille kävellessä huomasin leipomossakin olevan ne laitteet, mutta siellä saa sitä vasta ylihuomenna. Ostin myöhäiseksi aamiaiseksi nakkipiiraan ja evääksi täytetyn patongin rannalle. Omasta jääkaapista otin mukaan kylmän vesipullon.
Bussimatka kesti yli puoli tuntia ja bussi ajoi muutaman isomman kylän läpi, mutta niiden nimiä en nähnyt liikennemerkeissä niin kuin yleensä. Googlemaps siis taas apuun. Se on kätevä!
Ranta oli ihana! Turkoosi meri , hienoa hiekkaa, puita ja etäämmällä sileitä kallioita.. Yksi taverna oli ja oli siistiä ja paljon roskakoreja myös rannalla ihmisten lähellä.Vuokra-autoja oli suuri määrä parkissa.








 Oli runsaasti tilaa meille, jotka emme petejä ja varjoja tarvitse, mutta oli myös petejä ja varjoja pitkä rivi tarjolla. Hintaa en tiedä. Olen usein miettinyt, että niihin menee paljon rahaa , jos joka päivä vuokraa. Eikö kannattaisi ostaa oma varjo tai tutkia, onko niitä jätetty hotellin eteiseen. Usein on!
Bussilla kun kuljimme, ei montaa tuntia ollut ranta-aikaa kun bussi takaisin kaupunkiin lähti jo klo 13.45. Se oli juuri sopivasti koska muuten oli jo vaarana, että iho palaa. Rannalla tuuli ajottain niin, että hiekka lenteli. Tuulessa ei myöskään helposti huomaa, että aurinko polttaa.
 Otimme tavernassa vain kylmät kahvit, frappet. Hyvännäköisiä ruokia siellä tarjoiltiin kyllä.
 Hyvissä ajoin menimme bussipysäkille, mikä olikin hyvä koska bussi tuli ja lähti n. 10 minuuttia etuajassa. Sitä tapahtuu Kreikassa usein!

Kuva bussin ikkunasta. Chora näkyy.

Kaupungin rantakadulla näin sen kaipaamani frozen youghurt-paikan. Eri marjoja ja hedelmiä oli täytevaihtoehtoina. Ihanaa, nytkin tulee ihan vesi kielelle, kun niitä miettii.

Menimme sitten syömään jotain pientä. Otimme oluet ja horiatikin ja tomaattipyörykät puoliksi. Hyvää oli.
Kaupasta ostin neskahvipurkin, maitopullon ja 1,5 l sitä kreikkalaista halpaa appelsiinilimsaa nimeltä Ηβη, joka ehkä lausutaan "Ivi". Ostin myös pari tomaattia taas, vaikka entisetkin jäi syömättä. Ne jätin Artemidaan. Ajattelin tekeväni aamiaiseksi lämpimän leivän siitä patongista, jota eväänä en rannalla syönytkään. Saa nähdä. Olisikin 1. itse tehty aamiainen tällä reissulla...
Onpa vaikeaa päättää, mikä olisi illan ravintola. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti