perjantai 8. kesäkuuta 2018

8.6. perjantai. Koulu loppuu...






Laukut on nyt pakattu. Vaikka metroasema on ihan hotellin edessä eikä kävelymatka ole koulullekaan  pitkä Viktorian asemalta, en halua aamuruuhkiin lähteä matkatavaroitten kanssa. Otan taksin.
Helle täällä jatkuu.
Kyllä nyt jäi moni suunnittelemani asia tekemättä. Esim. frozen youghurtilla en
herkutellut kertaakaan.
No just joo! Ei yhtään taksia hotellin lähellä ja muina aikoina on niitä ollut ihan jonossa. Yhden sitten lennosta pysäytin. Oli kyllä kamalin ukko ikinä! En saanut takaluukkua auki, se käski laittaa tavarat takapenkille. Ajoi jotain ihme reittiä Akropolin pienillä kaduilla ja Syntagmalle aamuruuhkissa. Sygrou Aveneuta olisin pitänyt parempana ja sieltä Alexandras Avenueta  pitkin Areos parkin nurkalle, missä koulu sijaitsee. Nämä isommat aveneut ainakin vetävät paremmin kuin kapeammat kadut ruuhka-aikoina. Ikkunan avasi hyvin viivytellen, luulin jo, ettei se tajunnut. Hinta oli 8 €. Ukko ei kääntynyt tai kättään ojentanut joten tasarahan laitoin käsinojan tapaiselle. Alkoi pyytää rahaa ja kun näki ne, sanoi, että käteen pitäisi laittaa. Mihin hemmetin käteen? Raivostuin ja suomeksi ilmaisin mielipiteeni kirosanojen kera! Yhtään tippiä en antanut, kun tuokin oli jo liikaa. Myöhästyin tunnilta 2 minuuttia. Ja taas olin ihan kuumissani ja puhisin kiukusta!


Rafinaan ajava bussi lähtee ihan koulun edestä! Se ei aja Artemidan kautta joten sinne kai päädyn taksilla. Hih!
Bussi lähti klo 14.15. Matka maksoi 2,60 €.
Tällaisia maisemia matkan varrelta:


Koulussa olin vähän aikaa tanssitunnilla, mutta sitten halusin jo sieltä pois. Tosin ilmastointi oli siinä salissa päällä. Mieli teki jo mereen uimaan!
Olipa hyvä, että lähdin, kun vielä piti täyttää palautelomakkeita ja johtajallakin oli asioita kerrottavana esim. kreikkalaisesta teatteritarjonnasta.
Ryhmäni nuorin , kaunis saksalainen neito aikoo opiskella koulussa vielä 3 viikkoa muistaakseni.
Oma tasoni on kyllä mielestäni ylempi kuin tuo, missä nyt mentiin. Alkeilta tuntuivat asiat usein. Toki on osaamisessani paljon aukkoja  joten kai tämä ratkaisu sitten oli oikea.Niin, ja helteellä ei kyllä ole järkevää opiskella!
Haluan mennä tähän koulun uudelleen syksyllä.
Bussissa oli hyvä ilmastointi ja rahastaja tuli kyytiin matkan varrella.
Menin Rafinan satamaan asti. Siellä olin menossa taksijonon 1. taksiin, mutta siellä on joku outo systeemi, jota en kyllä tajunnut. Taksit vainoavat minua! Sanoivat, että kyyti sieltä satamasta maksaa 15 € Artemidaan, mutta ylhäällä aukiolla on taksiasema ja sieltä hinta on on 5 € halvempi. Eivät ottaneet minua kyytiin. Höh! Raahasin sitten tavarani ja itseni helteessä sinne yläaukiolle. Taksiasema oli pitkään ihan tyhjä! Lopulta siihen tuli taksi, mutta kuski  ei tuntenut pientä hotelliani . Etsin bookin  comin sivulta osoitteen ja kun kartankin sain auki, oli kuskikin jo kännykkänsä kanssa "kartalla". Perillä hän ei kuitenkaan taloa löytänyt. Maksoin pyytämänsä 10 € (!?) Menin yhden suljetun baarin ison varjon alle tutkimaan tablettini google mapsista, mihin kuuluu mennä ja missä olen. Helppo oli löytää ja emäntä jo odottikin minua Kateeni Koukku-kalaravintolansa pöydässä. Sen yläkerta on tämä "kotini" Sun rise apartments. On vanhaa, mutta puhdasta ja sijainti ihan meren rannassa ja hinta on edullinen.
Olin niin kuumissani, että ihan ensimmäiseksi ryntäsin kylmään suihkuun. Aurinko ehti jo mennä pilveen taksimatkani aikana. Ja minun kun niin piti mereen päästä uimaan ja siksi olen juuri täällä!
Reissukaverini tulee yöksi Rafinaan ja menemme siellä tuttuun tavernaan syömään illalla. Jos en bussia helpolla löydä, käytän sitten näitä "vainolaisiani" eli takseja mennen tullen. Mitähän seuraavaksi...?
Lentokenttäbussi oli Artemidassa klo 20.35 kun se oli lähtenyt klo 20. Matka maksoi 2 €. Minimarketin myyjä neuvoi, että tavallisella bussipysäkillä sitä oranssinsävyistä bussia vaan heilutellaan pysähtymään. Toimi!
Olen nyt Rafinassa vastassa reissukaveriani.




Minusta Artemidan rannan seutu oli tunnelmaltaan mukavaa. Kuvia otin, mutta vielä ne eivät tässä näy. Keskustan kaupoissa oli myös ystävällistä palvelua. Ehkä turistit eivät usein Artemidassa käy?










Rafinassa menimme yläaukion tavernaan.  Otin juvetsia.
Viimeinen bussi lentokentälle ehkä Artemidan kautta, en tiedä, lähti klo 23.15. Yläaukiolla oli nyt takseja ja hotellissani olin puolen yön aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti