torstai 21. kesäkuuta 2018

21.6. torstai

Kalimera Sikinokselta!
Ei päänsärkyä. Milla taisi jo lähteä aamu-uinnilleen kun ovi kolahti ja askeleet kuuluivat.
En ole huomannut, onko tässä kylässä leipomoa. Ehkä supermarketista ostetaan täällä leivät. Keitin juuri kahvivedet ja pilkoin hunajamelonin jääkaappiin. Siihen ihastuin veneretkellä. Folegandrosin hotellin nainen antoi lahjaksi pienen purkin hilloa. Sitä voisi syödä kotitekoisen jogurtin kanssa täällä aamiaiseksi. Jos olisin tiennyt, miten hyvä keittiö täällä on, olisin ottanut aineksia mukaan kotoa. Olisi  ollut kiva tehdä herkkutattipastaa ja esim. ruisleipäaineksista suomalaista ruisleipää täällä. Milla ehdotti korvapuustien leipomista. Hyvä idea! Saa nähdä, ryhdymmekö leivontaan...
Päivät ovat menneet päässäni ihan sekaisin kun luulin aamulla, että tänään jo lähdemme Kimolokselle. Onneksi ei vielä. Täällä on niin ihana tunnelma!
Emäntä kysyi kuulumisia ja yritin kertoa eilisestä illasta siellä viinitilalla. Hän sanoi, että  4 €:lla saa kylän Flora-kaupasta ison muovipullollisen hyvää viiniä. Hän oli lähdössä käymään ylhäällä luostarissa tänään. Kutsui mukaansa, jos kävely kiinnostaa. Ei kiitos, ei kiinnosta. Lähdin rantaan, missä Milla jo odotti.
Nyt happeninkiä:

Suuren laivan tulo satamaan on "tapahtuma" jota seurataan tarkkaan. Ei täältä 40 asukkaan kylältä karkuun pääsisi ilman, että sen koko kylä hetkessä tietäisi! Tai toisinpäin, tänne ei salaa tulla kuin naamioituneena tai jossain kontissa.
Rannalla vierähti taas pitkä tovi. Kahville menimme ja frappet ehdimme tilata juuri ennen kuin tuli sähkökatko.  Kahvia piti sitten odottaa melko kauan. Samat ihmiset täällä tulevat vastaan koko ajan. Ruotsia, ranskaa, italiaa, englantia ja saksaa kuulee.
Tällainen alus tulee satamaan monta kertaa päivässä.



Menimme Meltemi-tavernaan taas klo 13. Juomaksi vettä. Horiatiki ja tsatsiki. Nyt oli sopivamman kokoinen annos, jonka melkein kokonaan söin. Se oli kania. Milla söi pikkukaloja. Lasku 27,50 €.
Emme siis ryhtyneet leipomaan.
Huomenna lähdemme, mutta pakkaamista ei ole paljon.
Illaksi menemme taas  tuonne yläkylään, Choraan ja siellä Kastron puolelle, missä on tavernoja 1-2, kauppoja, apteekki ehkä yms.
 No, apteekkia ei nähty. Tällaista siellä oli:

Hammaslääkärin kyltti  näkyi tuolla.

Tämän nimesimme baarikaduksi Rhodoksen tyyliin. Oli 2 baaria, joista valita. Toinen oli kuin yökerho ja toinen ukkojen ouzeria. Tietysti valitsimme sen ukkojen paikan!

Ouzerian tuoleja kujalla.




Kivannäköinen pikkukoti.
Täällä on se taverna, jossa taas söimme. Tällä kertaa gyroksen tapaiset annokset. 

Ouzo ja Fix " baarikadulla". Nämä pikkusuolaiset,  mezet  ovat mukavampia kuin pähkinät tai chipsit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti