perjantai 15. kesäkuuta 2018

15.6.perjantai

Huomenta. Nousin pakkaamaan klo 06. Nyt on hyvät systeemit, laukku ja reppu ja kevyt rantakassi mahtuu reppuun sisälle.
Aamiaiselle nyt ilmeisesti satamakujan Lottoon tai lähelle bussiasemaa.
Nyt aamiainen Diogenes-kahvilassa.
Tämän parin olen nähnyt ennenkin leipäsäkkiä kuljettamassa kirkkoa kohti. Onkohan jotain hyväntekeväisyyttä? 
Vesikraanoja kaupungissa riittää. Niistä voi ottaa juomaveden jääkaappiin huoneeseensa.Tässä pojat koulun edessä vesisotasilla vesi-ilmapallojen kanssa. Tytöt tietysti istuvat kuuliaisina luokissa oppitunneilla!?
Hotelliyöt maksoimme klo 12 ja saimme jättää matkatavarat säilöön. Kuljimme rantakadulla ja nyt oli aika herkutella kaipaamallani frozen youghurtilla. Otin siihen marjoja ja hedelmiä. Ihanaa! Rannassa kävi vilvoittava tuuli.


Vielä kylmät kahvit ja gyrokset ennen klo 15 kun isäntä kuljetti meidät satamaan.
Laiva lähti 25 minuuttia myöhässä.

Samaan aikaan lähti myös kalliimpia laivoja . Meidän oli edullisin Hellenic Seaways-yhtiön Artemis. Istuimme koko matkan ulkokannella. Siellä pitää varoa piipuista tupruttavaa nokea; ei kannata pukeutua valkoisiin shortseihin/ hameeseen ja istahtaa nokiselle penkille! Sisätiloissa taas on ilmastointi niin tehokas, että siellä palelee hellevaatteissa.
Baarissa on kallista! 2 pientä olutpulloa maksaa yli 7 €.
Laiva ajoi Ioksen ja Sikinoksen kautta. Molemmissa satamissa näkyi hotellien tarjoajia/ isäntiä asiakkaitaan vastaanottamassa.


Nämä 3 kuvaa Iokselta, missä olimme viime kesänä. Chora oli kiva minusta siellä. Valitetaan, että siellä on liikaa nuoria bilettäjiä.
Seuraavat kuvat Sikinokselta. Sinne menemme seuraavaksi 4 yön päästä. Hotellimme on 1.  kuvassa. 



Perille Folegandrokselle tulimme sitten puoli tuntia myöhässä. Hotellimme (Aegeo) punainen pikkubussi oli meitä vastassa. Nuorukainen luuli meitä olevan enemmän kuin me 2 . Satamassa oli nyt myös pieni uimaranta. Sitä en muista viime kerralla nähneeni. Muutenkin oli rakennettu uutta sinne paljon. En muistanut myöskään, miten karua saarella on!  Perillä nuori nainen tarjosi tervetulomaljana vettä ja vähän hedelmäsiivuja. Hän esitteli kartan avulla saaren tarjontaa. Varasimme ja maksoimme jo 40 € maksavat veneretket maanantaille klo 11 - 17. Olen ollut sellaisella viimeksikin täällä.
Sitten se HARMITUS: Meille oli varattuina  huoneet eri puolilta hotellikompleksia. Emme erikseen olleet pyytäneet vierekkäisiä kuten yleensä. Kyllä nyt on hankalaa! Nämä kuvat otin illalla ennen kuin levitin taas tavarani joka puolelle. Huone on iso, mutta Millalla vielä isompi ja kamalampi! 

Emme yhtään tykkää näin hienoista! Kyllä nyt harmittaa, että hosuin varatessani nämä enkä malttanut odottaa entisen ihanan paikan vastausta tiedusteluuni! Siellä olisi ollut kiva uima-allaskin! Etsin sen nimen tähän tekstiin kun nyt ei tule mieleeni.
Ihan älytöntä! Laitoin sähköpostin Millalle naapuritaloon, että asun huone 3:ssa ja tavataan klo 21!
Sitten Choraan...
Oli jo nälkäkin ja esim. vesi pitää ostaa kaupasta.
Katsoin tarkkaan kävelyreittimme koska Chorassa eksyy helposti. Ensin löytyi tuttu iso taverna, jossa olen saanut ihanaa kania.
 Kuljimme vähän edelleen siellä paikkoja katsellen. Voi, mikä pettymys/ järkytys! Paikka oli täynnä ravintoloita, baareja, kahviloita ja ihmisiä ihan valtavasti! EI! Mitä ihmettä me täällä teemme! Varsinkin, jos tänne tulevat ne luvatut sateet?! Kyllä nyt on Folegandroksen Chora ihan muuta kuin se oli viimeksi. Toki nyt oli perjantai-ilta ja ehkä osa ihmisistä vain käväisemässä viikonloppulomalla. Niin ja onhan siitä aikaa kun olin viimeksi täällä hiljaisilla kujilla ja tavernassa laulamassa pappojen kanssa, jotka pyysivät minua jäämään heille sairaanhoitajaksi kun kylän entinen oli lähtenyt pois! Pitää ihan tarkistaa, milloin se olikaan! Toim. huom. 06/2011.
Nyt sitten menimme siihen minulle tuttuun tavernaan vaikka paljon muitakin oli tarjolla. Kaniruokani tuoksui taivaalliselta ja oli todella hyvää. Onneksi!

Vielä kävimme ostamassa aamiaistarvikkeita viereisestä kaupasta ja sitten nukkumaan kellon ollessa n. 23.
P.S. etsin vielä kuvistani tiedot, milloin kävin viimeksi täällä. Se on ollut 6.6.2011 eli 7 vuotta sitten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti