lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kielikouluani etsimässä

Täällä helteessä pyörin pitkin pahamaineista Omonia-aukiota ympäri etsien katua 28. Oktovriou, jota pitkin aioin mennä pitkän matkan bussilla koulua kohti. Ei löytynyt. Menin sitten Viktoria -aukiolle metrolla. Sieltä oli helppo reitti koululle. MUTTA: koko ajan olin varuillani ahtaissa paikoissa ettei reppuuni tunge ketään käsiään. Kulkiessani sitten hiljaisemmalla kadulla ( sen nimi on Heyden) tuntui kuin reppu olisi pariin kertaan tullut yhtäkkiä painavammaksi. Otin sen selästäni pois ja voi kirosana! 2 vetoketjua oli avattu! Lompakko oli tallella pohjalla vesipullon alla. Puhelin unohtui hotelliin. En ole huomannut, että mitään olisi viety.
Taidan ostaa hakaneuloja tai rotanloukun seuraavaksi!
Tutkin koulun kohdalla olevia busseja. Yksi linja-autoasema on siinä pitkin katuja ja Rafinan bussi on melkein kouluni portin edessä! Otan siis perjantaina jo matkatavarani aamulla kouluun mukaan, niin pääsen nopeammin Artemidan rannalle.
Hyppäsin johonkin bussiin vaan ja päädyin kafeteriaan osoitteessa ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 1. Hyvä on istua varjossa välillä. Seuraavaksi voisin lähteä frozen youghurttia nauttimaan Plakalle tai Monastirakin lähelle. Niillä seuduilla näytti vaan olevan ihmisiä ihan ruuhkaksi asti, saa nähdä, mistä itseni löydän.
Myös hotellin altaalla voi olla ruuhkaa kun hotelli on täynnä ja on näin kuuma.
Kirjakaupassa voisin käydä oppikirjoja tutkimassa, mutta ehkä se on vähän hölmö ajatus, kun on entisetkin avaamatta ja mukanani vain se pieni matkalaukku.
Syntagmalle asti pääsin. Siinä on yksi hyvä gyros--paikka, mutta nyt kuulin, että yläkertaankin pääsee. Täällä on hyvä ilmastointi. Valitsin listalta kreikkalaisen salaatin. Kunpa tomaatit  nyt olisivat niitä ihania! Ei, eivät ne olleet, mutta feta ja sipulit hyviä. Tomaatit olivat ihan kylmiä. Eikö niitä kuuluisi pitää huoneenlämmössä niin maku olisi parempi? No, enpä nyt enempää moiti koska tämä ei yritäkään olla mikään ravintola. Yhden paheksunnan kyllä voisin täti-ihmisenä ateenalaisesta touhusta näyttää. Nappasin kuvan läheltä sitä edellistä huilauspaikkaani bussimatkan jälkeen. Tämä näky jää varmasti paikoilleen vähintään maanantaihin asti!
Eli, ei tämä Ateena mikään paratiisi ole! Helteellä tämä on kuin pätsi ja siksi pysynkin poissa heinä- ja elokuun.
Havahduin juuri kuuntelemaan täällä soitettavaa kreikkalaista musiikkia. Laulut ovat minulle ihan uusia. En tunne edes esittäjiä. Milla, που είσαι; Έλα εδώ!
Ihanaa, kun äskeisessä paikassa  soi amerikkalainen musiikki, jota en halua kuunnella.
Pian lähden jo hotellia kohti..
Raitiovaunulla nyt hotelliin. Pitäisi löytää trolley-bussin nro 15 linja jostain. Sillä pääsee lähelle tanssiteatteria. Kerran menin läheiselle (muka) metroasemalle enkä löytänyt sieltä teatterille . Otin taksin avuksi, mutta ei sekään sinne päässyt kun tie oli otettu baarien tms. käyttöön illaksi eikä siellä voinut ajaa. Kyllä harmitti! Taidan katsoa googlemapsin avulla reitin esim. Akropoli-metroasemalta. Ehkä se bussi 15 ei edes kulje usein.
Puvut ovat kauniita. Niitä ei pääse yleisö katsomaan missään näyttelyssä. Kysyin asiaa e-mailina.

Laskin tanssijoita olleen 40.

Televisiossa vanha tuttu ohjelma oli nyt pettymys. Se on kivaa, että ei tarvitse odottaa , että joku mies hakee tanssiin, kun voi itse mennä mukaan.Yess!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti