lauantai 2. kesäkuuta 2018

Ateenassa perjantaina 1.6.klo 20.25

Eihän se kapteeni sitten sitä lennon myöhästymisaikaa yhtään kiinni  kirinyt, ehkä ei ole tarkoituskaan. Perillä oltiin klo 20.25 ja laukun sain hihnalta klo 20.55 jolloin Syntagman bussi lähti. Seuraavaan ostin lipun (6 €) ja se lähti klo 21.10 ja oli  perillä klo 22. Päätin sittenkin metrolla mennä hotellille. Halusin katsoa, mitä vaihtoehtoja on useamman päivän lipuissa Ateenan alueella. Ostin kolikoilla automaatista 5 päivän lipun, joka maksoi 9 €. Metrolla pääsin nopeasti hotellille. Respan nuori mies osaa vähän suomea ja tuntee Turkua. Oli oikein kiva ja avulias ja pian jo apuaan tarvitsinkin!
Huoneeni on nyt 4. kerroksessa ja ei olekaan parveketta. Tämä kuva on avonaisesta ikkunastani. Uima-allasalue sohvineen ja aurinkotuoleineen on kuitenkin seuraavassa 5. kerroksessa ja sinnehän  minä niin kaipasinkin! En ehkä tarvitse parveketta, jolla olisin kuin erakko!
Vielä en tiennyt, tarvitsenko ilmastointia huoneeseen. Kun suurimmat laukun purkamiset vaatekaappiin ja muualle olin tehnyt, oli jo niin kuuma, että ajattelin VÄHÄN käsisuihkulla itseäni viilentää ja olla loppuillan uimapuvussa huoneessani tavaroitani paikoilleen järjestäen.  No joo! Eihän minun kuulu liian hienoissa paikoissa asua! Kylpyhuone/wc:ssä oli tällainen suihku.
Ei ollut aavistustakaan, miten tuo toimii! Painelin eri nappuloita, kun tavallisen näköinen hana ei antanut vettä. Sitten tulikin ylhäältä oikein koko muijan kasteleva suihku! Apua! Miten tuo suljetaan? En keksinyt muuta kuin sammuttaa sähköt irroittamalla se läpyskä, jota sähkön saamiseen tarvitaan. Suihku sammui. Äkkiä puin sen uimapuvun ja matkavaatteet ylleni ja enempi tai vähempi märkänä menin hissillä respaan sen nuorukaisen hakemaan apuun. Hän sanoi, että ei se sähkö liity asiaan mitenkään ja tuli neuvomaan, mitä ne nappulat tarkoittavat.
Kyllä vaan suomalainen rantasauna vesipatoineen ja pesuvateineen on enemmän minulle mieleinen, mutta sitä kun ei ole tarjolla, niin seikkailen sitten Kreikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti